Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 11 Μαι 2021
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού
ΔΤ για ΕλληνοΣερβικό Φόρουμ 21-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Σέρρες  21 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21-3-16 1000.jpgΗ ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία και τον επιχειρηματικό κόσμο τους αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο του 1ου Ελληνο-Σερβικού Φόρουμ με τίτλο «Γνωρίστε επιχειρηματικά την Σερβία», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 και 18 Μαρτίου.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης που εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών, σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες εκπλήρωσης επενδυτικών σχεδίων, αξιοποίηση οικονομικών ευκαιριών, καθώς για την κατάσταση της σερβικής οικονομίας και το νομοθετικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα ήταν δυνατόν να συσφιχθούν περαιτέρω οι δεσμοί σε επιχειρηματικό επίπεδο.   21-3-16 1200 - 1.jpg

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του διημέρου εξετάστηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με:
  • Ανάπτυξη επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων των Ελληνικών με Σέρβικες επιχειρήσεις
  • Δυνατότητες επενδύσεων
  • Επενδυτικά σχέδια στην πόλη του Βελιγραδίου
  • Τελωνειακή νομοθεσία
  • Τραπεζική νομοθεσία της Σερβίας-Χρηματοπιστωτικό σύστημα Σερβίας και Τραπεζικά προϊόντα
  • Αξιοποίηση του Λιμένος Θεσσαλονίκης, ως πύλη για τα προϊόντα της Σερβίας.
  • Με ποιους τρόπους μπορούμε να αναπτύξουμε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Σερβία;
  • Με ποιους τρόπους είναι δυνατή η συνεργασία με σερβικές επιχειρήσεις
  • Η αξιοποίηση των σχέσεων της Σερβίας με χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για εξαγωγές
  • Εξαγωγές στη Σερβία, η ίδρυση εταιρείας, οι επενδύσεις στην ενέργεια και το καθεστώς επιδοτήσεων
Να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των δύο χωρών, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημόσιων οργανισμών, φορέων κι επιχειρηματίες από τη Σερβία.

Το Φόρουμ τελούσε υπό την αιγίδα των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.

Από το Γραφείο Τύπου
 
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2016 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Σέρρες  17 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2016

17-3-16 berolino.jpgΔιάχυτη είναι η αισιοδοξία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού κατά την ερχόμενη θερινή περίοδο, καθώς τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση, τόσο στην χώρα, όσο και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ενθαρρυντικά.

Τα παραπάνω επισημαίνει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (9-13 Μαρτίου), την σπουδαιότερη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ που βρέθηκε ακόμη μία φορά στο επίκεντρο, η παρουσία της Περιφέρειας και των Σερρών προσέλκυσαν-εκτός των επισκεπτών-φορείς, παράγοντες του χώρου και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Μεταξύ των επισκεπτών η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ το παρών τους έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιωάννης Γιώργος.    

Από το Γραφείο Τύπου
17-3-16 berolino 1.jpg17-3-16 berolino 2.jpg
 
Δήμος Σερρών - ΔΕΥΑΣ & ΤΟΕΒ πιάνουν δουλειά για να στείλουν τα όμβρια της Κάτω Καμήλας στη Μπέλιτσα Εκτύπωση
Μέτρο Ποιότητας Ζωής
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                                         Τετάρτη  16/3/2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 139 - ΣΕΡΡΕΣ

Δήμος Σερρών - Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και ΤΟΕΒ πιάνουν δουλειά
για να στείλουν τα όμβρια της Κάτω Καμήλας στη Μπέλιτσα

dimos_deyas_toeb_(1)[1].jpgΔήμος Σερρών, Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και ΤΟΕΒ πιάνουν δουλειά από την επόμενη εβδομάδα στην Κάτω Καμήλα ώστε το χωριό να μην πλημμυρίζει μετά από βροχοπτώσεις όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Οι τρείς Οργανισμοί θα βάλουν τα  μηχανήματά τους για να καθαρίσουν τα μπαζωμένα κανάλια ώστε η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. να ξεκινήσει τμηματικές παρεμβάσεις που σταδιακά - σε δύο περίπου χρόνια - θα λύσουν συνολικά το πλημμυρικό πρόβλημα της Τοπικής Κοινότητας.

Αυτό ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Κώστας Χασαπίδης μετά τη σύσκεψη που είχαν με τον Διευθυντή του ΤΟΕΒ Προβατά Θόδωρο Πουρτουλίδη, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης  Π. Γρηγοριάδη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δ. Πάντσιο, τον Γενικό Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.  Ν. Σαφαρίκα και τον Τεχνικό Διευθυντή Σ. Σπύρου, το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου στην έδρα της Υπηρεσίας.

«Ξεκινάμε από εκεί όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και αυτό σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. θα λυθεί έως το καλοκαίρι» ενημέρωσε ο δήμαρχος και κατέστησε σαφές ότι «η συνολική λύση θα έλθει μέσα από την ένταξη του έργου σε Πρόγραμμα ή τη χρηματοδότησή του από το αρμόδιο Υπουργείο».dimos deyas toeb (2).jpg

Οι τρείς παραπάνω Οργανισμοί θα συνεργασθούν για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων αφού προηγουμένως η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. εκπονήσει τη μελέτη του έργου και δώσει τον προϋπολογισμό του.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα γι' αυτό και υπήρξε γόνιμη, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γ.  Πάντσιος να αποχωρήσει ικανοποιημένος δηλώνοντας ότι  «επιτέλους μετά από δεκαετίες  το μέγα αυτό πρόβλημα επιλύεται».

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Σύντομα τα όμβρια θα έχουν τον δικό τους δρόμο για την Μπέλιτσα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.

Την Παρασκευή το πρωί κλιμάκιο της ΔΕΥΑΣ θα μεταβεί επί τόπου στην Κάτω Καμήλα για να αποτυπώσει επί χάρτου όλα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως προείπαμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Δήμος Σερρών στην Διεθνούς Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου 4-3-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                Σέρρες  4 Μαρτίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1000-1 -boukouresti.jpgΣυνεχίζεται η προσπάθεια προβολής του τόπου, προκειμένου ν' αναδειχθεί σε πόλο έλξης και τουριστικό προορισμό, κυρίως για τους πολίτες των υπόλοιπων βαλκανικών κρατών.1000-3 boukouresti.jpg

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Δήμος Σερρών παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την διάρκεια της μεγάλης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βουκουρεστίου (TTR - Romanian Tourism Fair) που πραγματοποιήθηκε από τις 25-28 του περασμένου μήνα.     

Ειδικότερα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης ανέλαβε ακόμη μία φορά την τουριστική προβολή των Σερρών με τη διανομή πληροφοριακού έντυπου τουριστικού υλικού και επαφές με παράγοντες, δημοσιογράφους, στελέχη του τουριστικού τομέα όλων των Βαλκανίων.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος είχε επαφές και με σημαντικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες της Ρουμανίας, καθώς οι Ρουμάνοι πολίτες είναι αυτοί που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις διανυκτερεύσεις στις Σέρρες.

Το ενδιαφέρον των Ρουμάνων υπήρξε έντονο, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας τους γνωρίζουν το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, όπου κάθε χρόνο διεξάγεται κι ένας γύρος του ρουμανικού πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας. 

Από το Γραφείο Τύπου
 
ΔΤ Έκθεση Βελιγραδίου 2016 24-2-16 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    Σέρρες 24 Φεβρουαρίου 2016     
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                  

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Γραφείο Τύπου
Κ. Καραμανλή 1 Σέρρες
τηλ . 23210/83612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 beligradi.jpg
Ακόμη μία φορά πιστοποιήθηκε το εντονότατο ενδιαφέρον των Σέρβων για την Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αποτελούν-δεκαετίες τώρα-τον πλέον αγαπημένο προορισμό τους κατά την θερινή περίοδο.

Η προσέλευση των βόρειων γειτόνων στις παραλίες της Μακεδονίας και της Χαλκιδικής αναμένεται να είναι κι εφέτος αθρόα, όπως διαφάνηκε και στη διάρκεια της κορυφαίας τουριστικής διοργάνωσης «ITF» (International Fair of Tourism), η οποία πραγματοποιείται ετήσια στο Βελιγράδι.

Να σημειωθεί ότι η Έκθεση (18-22 Φεβρουαρίου) φιλοξένησε το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού - ΕΟΤ και της Περιφέρειας, όπου-μεταξύ των άλλων-προβλήθηκαν οι Σέρρες, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος του τόπου γενικότερα.
2 beligradi.jpg
Αυτός υπήρξε και ο στόχος του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανάπτυξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος ήρθε σε επαφή με φορείς στο τομέα του τουρισμού και ταξιδιωτικούς πράκτορες, όχι μόνον από τη Σερβία, αλλά και τις λοιπές βαλκανικές χώρες.

Τέλος, η τουριστική σπουδαιότητα και η σημασία της Κεντρικής Μακεδονίας επαναβεβαιώθηκαν και κατά την πανηγυρική εκδήλωση - παρουσίασή της από τον Περιφερειάρχη της κ. Απόστολο Τζιτζικώστα σε κεντρικό ξενοδοχείο της σερβικής πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και παραγόντων του χώρου παρουσία της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού της Σερβίας, του Έλληνα πρέσβη στο Βελιγράδι, του Σέρβου Γενικού Προξένου στη Θεσσαλονίκη, πλήθους επισήμων κι επισκεπτών.               

Από το Γραφείο Τύπου

 
 
Ο Δήμος Σερρών στην 33η διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας 16-2-16
ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Γ.Α. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ 10-2-16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ 2016
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg
 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών